Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

8 hónap börtönbüntetés

8 hónap börtön és 1 év közügyektől való eltiltás járt érte.

A Pesti Központi-Kerületi Bíróság, 2008. január 9-én tartott nyilvános tárgyalásán, hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt (nem jogerősen - fellebbezés alatt) 8 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt, egy a közterület-felügyelők jogszerű intézkedésével szembeszegülő személyt. 

Az eset 2006. szeptemberében, fővárosunk egyik központi kerületében történt, ahol a közterületen engedély nélkül árusítókkal szemben léptek fel a fővárosi közterület-felügyelők. 
Az elkövető - akit a rendőrség helyszínre érkezéséig a helyszínen visszatartottak - személyazonosságának igazolását megtagadta és dulakodást kezdeményezett az intézkedő -közterület-felügyelőkkel, melynek eredményeként az egyik érintett felügyelő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

A közterület-felügyelő a hatályos jog szerint hivatalos személy, ezért az, aki őt jogszerű eljárása alatt erőszakkal akadályozza, illetőleg jogszerű eljárása miatt bántalmazza, elköveti a hivatalos személy elleni erőszak bűntettét és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Fővárosi Közterület Felügyelet (2008. 01. 31.)