Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

60+ Médiaműhely: Rácsok és átkok

Október első hete
A hónap első napjával indult hivatalosan a népszámlálás. Szombat, vasárnap nem akarok zavarni. Ragyogó napsütés, meleg, futóverseny. Úgyis hiába mennék. Majd hétfőn!

Fogom a 'motyómat' és indulok számlálni. Számlálni - ugyan minek! Én balga azt hittem van már olyan hely, ahol visszakaphatom az előző héten kézbesített lapokat. Nagyot tévedtem! Rácsok, rácsok, zárak mindenütt. Ahol elérem a csengőt, ott csöngetek. Elvétve jön ki valaki. A legtöbben fejemhez vágják, hogy még csak egy hete kapták meg a nyomtatványt. Mit akarok máris! Van idejük. Különben is majd az interneten kitöltik. Elnézést kérek a zavarásért. Megyek tovább.


Nem részletezem, de a legtöbb helyen ugyanez történik. 140 címet kaptam. Mi lesz ebből? Tudtam, amikor elvállaltam, hogy nem ezzel gazdagszom meg. Elkeserít, hogy egy hét alatt összesen 10 kérdőívet tudtam 'begyűjteni'.
Naponta kapom az értesítést, hogy kik azok, akik az interneten töltik ki a nyomtatványt. Egyre fogy a leendő pénzem.


Ellenőröm telefonál, hogy mennyi van kész. Megmondom. Hosszú csönd, majd kéri, vigyem be. Megnézi, majd közli, hogy legyek aktívabb! Könnyű neki. Nem ő kapja a szitkokat. Nem ő csönget be feleslegesen. Nem őt kelti fel éjjel legszebb álmából a trágár telefon. Őszintén mondom megbántam az egészet.
Igaz mit várok én, amikor az egyik kereskedelmi rádió műsorvezetője is azt közli a hallgatóival, hogy nem szeretné, ha őt megszámlálnák.


Olvasom a fórumokat. Nagyon ellenségesek a posztolók. Mindenki azon aggódik, hogy beazonosítható. Kedvem lenne megírni nekik, hogy ők névtelenek, de én nem! Minden egyes borítékra rá kellett írni a nevem és telefonszámomat. Én nem vagyok egy azonosítatlan valaki. Engem nem véd egy nicknév. Nem írom meg. Tudom, úgyis hiába tenném. Nem hinnének nekem. Csak halkan mondom, hogy egy cím birtokában az adóhivatal és a TB nyilvántartásából sokkal többet meg lehet tudni az illetőről, mint ebből a kérdőívből.


Talán a második hét jobb lesz. Jobbnak kell lennie!

sztorma 60+ Médiaműhely (2011. 10. 14.)