Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

60+ Médiaműhely: Miért ennyire nyeglék a "szolgáltatók"??

Már egy hete (nem a mamára...) a FŐKÉTÜSZ, azaz lánykori nevén a Kéményseprő Vállalatra gondolok - nem egyedül!

A környék valamennyi házának kapuján ott díszeleg a mellékelt felhívás. Egész héten kérdezgették a szomszéd házak lakói is: miért? hiszen áprilisban már megtörtént a kötelező, éves ellenőrzés. És eljött a megjelölt dátum. És nem jöve el egyetlen kéményseprő sem. Nálunk sem, a szomszéd házban sem, hívtak, telefonáltak ismerősök, szemközt házbeliek: Nálatok is? Nálatok se?...

Majd - mikor délután, a megjelölt időpont leteltével az egyik szomszédnak sikerült a “Cég" valamely képviselőjével telefonon beszélni, kiderült, hogy.... "KÉREM SZÉPEN, MOST CSAK AZ EGYÉNI FŰTÉSSEL RENDELKEZŐ LAKÁSOKBAN VÉGZÜNK ELLENŐRZÉST"... Márpedig ilyen a környéken nem sok van. Nem lehetett volna ezt a tényt feltüntetni a kitett hirdetményeken? Miért kellett (megint) sok lakónak szabadságot kivéve itthon várni azokra, akik nem veszik a fáradságot a korrekt tájékoztatásra?

A kitett cédulák láthatóan számítógéppel készültek, címenként, külön... Egy sor kellett volna még rá: "MOST CSAK AZ EGYÉNI FŰTÉSSEL RENDELKEZŐ KEDVES ÜGYFELEINK KÉMÉNYEIT SZERETNÉNK ELLENŐRIZNI", hogy a többiek ne legyenek kénytelenek - ha "csak" fél napra is... lakáshoz kötve várakozni - hiába.

Én nem értem - de én csak egy csekély értelmű medve(már nem)bocs vagyok... És fogja-e FŐKÉTÜSZ legalább azt mondani, hogy: B O C S ???