Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

60+ Médiaműhely: Megszámláltatunk

Az alábbi napló 'közreadására' közeli ismerősöm kért azzal a szándékkal, hogy a most elkezdődött népszámlálási munkát segítsük.

A népszerűsítő reklámok ellenére több közösségi oldalon én is találkoztam több ellenkampánnyal. Többen vitatják az összeírás anonimitását. A fórumozók egy része negatív hozzáállása engem is felháborít.


Augusztus
Olvastam a felhívást, hogy számlálóbiztosokat keresnek. Jelentkeztem. Gondoltam, jól jön majd az a pénz, amivel kiegészíthetem nyugdíjamat. A hónap végén jött az értesítő, elfogadták jelentkezésemet. Hurrá! Dolgozni fogok.


Szeptember
Értesítést kaptam. Átvettem az oktató csomagot. Nem volt könnyű olvasmány. A csomagban lévő DVD-t nem tudtam megnézni. Jobban örültem volna egy CD-nek. Azt a számítógépem - nem egy mai darab - lejátssza. Miért nem CD-t készített a KSH? Biztos másnak is van régebbi gépe, ami nem alkalmas a DVD lejátszásra.


Levizsgáztam! Lehetek számlálóbiztos. Megkapom a körzetemet, a nyomtatványokat, az igazolványt. Szép, nagy doboz. Sok-sok nyomtatvány.


A címjegyzék alapján ismerkedem a körzettel. Ajaj! Hiába volt hónapokkal ezelőtt a felhívás, a postaládák állapota siralmas. Emelet, ajtó? Ugyan minek. Név az van - van, ahol több is. Újabb ragasztott címke, a régi áthúzva. Eszembe jut a postás. Most már értem, hogy időnként miért más levelét dobják az én postaládámba! Majd megoldom!


Elérkezett a várva várt nap. Indulok Kézbesíteni a borítékokat. Jó részét postaládázom. Egy-egy lakó érdeklődik, segít. Köszönöm nekik. Hazaérve telefonom jó pár nem fogadott hívást jelez. (A borítékon fel kell tüntetni nevemet és elérhetőségemet). Nekikezdek a visszahívásoknak. Elmagyarázom, hogy én nem tudhatom, hogy a lakásban hányan élnek. Nekem csak cím áll rendelkezésemre. Felírom, hogy hová kell pótlapot vinnem. Időpontot egyeztetek. Megígérem, hogy ott leszek és viszem a hiányzó nyomtatványt.

Folyt. köv.

sztorma 60+ Médiaműhely (2011. 10. 14.)