Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

60+ Médiaműhely: Képernyőről a Pódiumra

Hogy van Szegvári Katalin újságíró, főiskolai tanár és nagymama? Az albertfalvi 60+ Portré Pódium októberi programján erről kérdezheti - élőben - a sorozatszerkesztő és a közönség.

A közelmúltban jelent meg, az idősebb korosztály által méltán kedvelt televíziós személyiség legújabb könyve - "Hogy vagytok Ti régi játszótársak?" címmel. Kevesen tudják, hogy Őt a "Pályabelépő" sportriporter kerestetik televíziós vetélkedő műsor nyertesei között láthattuk először a képernyőn. A televíziózás iránt rajongó magyar-német szakos egyetemi hallgató, a sport helyett hamarosan a Polgár Dénes neve által fémjelzett "Hét" című műsor riportereként érett igazi televízióssá. Ám, mosolygós érdeklődő arcát legtöbben a "Stúdió" kulturális magazin szerkesztőriportereként idézik fel emlékezetükben.

1995-2010 között neve összefonódott a Hallhatatlanok Társulata - Örökös Tagság című közkedvelt közönségdíj adományozó műsorral. Ennek szerkesztő-producere volt Érdi Sándorral együtt. A legendás műsor emlékét őrzi a Nagymező utcában a hírességek lábnyoma. Újságírói munkái mellett könyvírásra is többször vállalkozott - szívesen mutatja be pályatársait, sikeres művészeket. Oktatott a szegedi egyetemen és mai napig tanít a Zsigmond Király Főiskolán. Azonban, amikor csak teheti boldogan játszik a számára legkedvesebb teremtéssel, Áron unokájával.

Szegvári Katalin legújabb könyve a közönségtalálkozó alkalmával kapható lesz. Ez jó hír lehet azoknak, akik szeretnének egy dedikált könyvet is hazavinni emlékül. Ha valakit érdekel többek között Vitray Tamás, Érdi Sándor, Horvát János, Kepes András, Kertész Zsuzsa, Szilágyi János, vagy Vajek Jutka, sorsának alakulása, hallhat egy-egy a könyvben nem szereplő érdekességet is vendégünktől. Megtekinthető lesz, majd néhány felvétel televíziós munkáiból is.

Különleges, sikerekben és kudarcokban gazdag életúttal, művelt, kíváncsi, jó humorú emberrel, és egy boldog nagymamával ismerkedhet meg közelebbről az, aki eljön október 17-én, szerdán 17 órakor az Albertfavi Közösségi Házba.

Szeretettel vár minden érdeklődőt a beszélgetőtárs!