Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 19. szombat, Vilhelmina

60+ Médiaműhely: Ajándék Frankfurtból

1991-ben Horst Wellmann úr kapta meg kerületünk díszpolgári oklevelét - a kerület fejlesztéséért. Szerettem volna bemutatni Önöknek Wellman urat, de több hónapos munkám ellenére sem tudtam felvenni a kapcsolatot családjával. Wellmann úr már sajnos nem él, egykori cége is megszűnt. Bezárt a Petzval utcai Wega öntöde.

Csak egy rövid újsághírt találtam 1991-ből - a Frankfurtban élt és itt a kerületünkben dolgozó - Horst Wellmann-ról: 'Budapest főváros XI. kerületi önkormányzata értesíti a XI. kerületi és a főváros lakóit, hogy 1991. április 12-én, 14 órakor kerül sor a Feneketlen tó környékét díszítő bútorok és díszkandeláberek ünnepélyes átadására, melyet Horst Wellmann úr, német üzletember ajándékozott a fővárosnak.'

Az elmúlt 19 év alatt sokat változott a tavat övező park. A kandelábereket itt-ott graffitik 'díszítik', a pihenést szolgáló padokat rendszeresen felújítják. Ha legközelebb útjuk erre vezet, gondoljanak arra, hogy milyen szép a park, és ezt mi ajándékba kaptuk. Köszönjük Wellmann úr!

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.