Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. péntek, Kornél, Soma

60+ Médiaműhely: A hal halála, illetve a hal-halhatatlanság

Gyilkosok és áldozatok? Nem volt nemes küzdelem. A két-három kilós pontyok nagyon kevés eséllyel indultak, de küzdöttek.

Ezt bizonyítja a kezemen látható szúrás, vágás. Később az áldozatok a bográcsba kerültek, ahol a hozzáértő mesterszakácsok segítségével finom halászlé készült belőlük. Nekünk, a tápláléklánc csúcsán lévő embereknek csak az élvezet jutott belőlük.

Széppé vált ez a nap barátsággal, szép idővel és jó társasággal. Egy dolog azonban elszomorított. Nincs módom ezután kitől megkérdezni, hogy mi lenne a három kívánságom. Pedig az egyik talán a hal-hatatlanság lenne. Köszönet mindenkinek ezért a napért - az önkormányzatnak, a tüzet csiholóknak, a kuktáknak, a fotósoknak és az egyéb szervezőknek!

Legyen még sok ilyen szép napunk. "Rajtad is múlik, rajtunk is múlik, hogy a holnap mit ígér."

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.