Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

60+ Közösségfejlesztő: Mikrofonengedély 60+

Közösségi újságírók kerestetnek - szólt a felhívás lassan egy éve. A szervezők maguk sem hitték, hogy félszáznál is többen jelentkeznek. Közülük kerültek ki a 60+ médiaműhely tagjai, akik profi újságíróknak is példát mutató lelkesedéssel, kitartással és igényességgel tudósítanak Újbudáról.

Az érdeklődők az írott sajtó és a rádiós újságírás területén vehettek részt egy-egy hathetes kurzuson, melyet a Közösségfejlesztők Egyesülete és a Civil Rádió szervezett, Újbuda Önkormányzatának támogatásával.

A tavaszi képzések után az ősszel végzett újságírók a napokban vehették át a tudósítói tanfolyam sikeres teljesítéséről szóló emléklapjaikat. A lehetőséget azonban jóval korábban megkapták, s éltek is vele: Hatvanon túl címmel magazinműsort indítottak a Civil Rádióban, melynek következő adása február 15-én 16:15 órai kezdettel hallható a 98 Mhz-en. (A műsorban elhangzik: Nagyszüleim konyhája - a farsangi fánk sütése, szabadidő-sport - interjú Monspart Saroltával, kertészkedés - téli madáretetés, metszés és palántázás, könyvajánló, Zsóka mama naplója, vers, próza, zene.)

A rádióműsor és az újságcikkek Újbuda honlapjának hírei között, 60+ Médiaműhely megjelöléssel hallgathatók, olvashatók.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.