Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

3 rablót fogtak el

Két huszonéves férfi 2012. augusztus 14-én éjjel egy újbudai benzinkutat rabolt ki, azonban nem örülhettek sokáig a könnyen szerzett pénznek; 15 perccel később elkapták őket a kerületi rendőrök.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságára 2012. augusztus 14-én 23 óra után pár perccel érkezett éles támadásjelzés egy Budapest XI., Irinyi József úti benzinkútról. A kerületi járőrök percek alatt a helyszínre értek, ahol kihallgatták a sértettet, aki elmondta, hogy 2 férfi - feltehetőleg fegyverrel - a bevétel átadására kényszerítette őt. A rablás során nem történt lövés, személyi sérülés.

Az újbudai rendőrök a kapott személyleírások alapján megkezdték az elkövetők felkutatását, akikre egy közeli villamosmegállóban, felszállás közben lettek figyelmesek. A járművet megállították, a két gyanús személyt igazoltatták, átvizsgálták ruházatukat, amely során a 23 éves H. Ferenc Mátyás nadrágjából előkerült egy fekete színű, fegyvernek látszó tárgy, valamint a rablás során szerzett készpénz egy része. Ezt követően őt és 21 éves társát, P. Istvánt előállították a kerületi kapitányságra, ahol beismerték a tettüket, valamint a rablás során használt ruházatuk rejtekhelyét is elmondták. A zsákmányolt pénz további része P. István alsónadrágjából került elő. A rabláshoz használt fegyverről kiderült, hogy egy fegyvernek kinéző öngyújtó, nem éles maroklőfegyver.

Harmadik társukat, a 22 éves Cs. Jánost 2012. augusztus 15-án kora délután fogták el a BRFK Rablási Osztályának nyomozói. Az első benzinkút rablást 2011. novemberében követték el. Azóta több hullámban, jellemzően az esti, éjszakai órákban is nyitvatartó üzleteket, benzinkutakat támadtak meg, összesen 25 alkalommal. A rablások közül nem mind volt sikeres, volt, ahol az alkalmazottak határozott fellépése megfutamította a huszonéves elkövetőket. A bűncselekmények során az okozott kár nem éri el a 3 millió forintot.

A rendőrség 2012. márciusában akciót szervezett a kisboltok védelmében, aminek hatására a sorozatot felfüggesztették és a 2012. augusztus 14-én, a benzinkúton próbálkoztak újra, amikor is 3 rendőr a bűncselekmény elkövetését követő 15 percen belül elfogta őket. Az ügyben az elkövetők őrizetbe vétele mellett a további eljárást rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek Rablási Osztálya folytatja le.