Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 26. péntek, Ervin

2000 cserje a porszennyezés ellen

A Föld Napjához kapcsolódóan Újbuda önkormányzata 2000 cserjét ültetett el az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. dolgozóinak segítségével. A Bártfai utcától egészen a Major utcáig fagyal sövény díszíti majd a kerületet, amely sokban hozzájárul az autósok biztonságérzetének a fokozásához, továbbá a gépjárművek által kibocsájtott szennyeződést is felfogja ezen a hosszú és forgalmas szakaszon.

Az ültetés a környezetvédelmi alapból valósult meg és ősz elején újabb fejlesztések várhatóak. - Nekem különösen fontos, hogy a kerület minél zöldebbé váljon, hiszen az mindannyiunk közös érdeke, hogy minél élhetőbb kerületben lakjunk. Ennek egy jelzésértékű lépése a mostani 2000 cserje kiültetése a kerület egyik forgalmas részén. A környezeti terhelést, porszennyezést ezek a növények jobban felfogják, így nemcsak esztétikai értékben emeli a környéket, hanem egy biztonságot nyújtó elválasztó felületként is funkcionál majd - nyilatkozta az Újbuda TV stábjának a kerület első embere, aki saját maga is ásót és gereblyét fogott, hogy segítse az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. dolgozóinak munkáját.

 

- Az önkormányzat megbízásából április 18-án megkezdtük a fagyal cserjék ültetését, így kérünk mindenkit, hogy amikor ezen a területen közlekednek, akkor fokozott figyelemmel tegyék. Mi igyekszünk a munkálatainkkal gyorsan végezni és remélem, hogy mindenkinek tetszeni fog ez az újítás - tette hozzá Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Sz. T. (2012. 04. 18.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu