Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Számítástechnikai eszközöket cserél az önkormányzat

Harminc számítógépet kapott az Újbudai Humán Szolgáltató Központ szeptember 10-én. Ebből hat kerül az Álláskereső Teaházba, a többi a 48 dolgozó munkáját segíti majd.

– Folyamatosan zajlik a régi gépparkok fejlesztése – mondta Hoffmann Tamás polgármester, aki szerint az Újbudai Humán Szolgáltató Központ tízéves számítástechnikai eszközei már egyáltalán nem mondhatók korszerűnek. Hozzátette: - Itt 30, a kerület iskoláiban több mint 330 számítógépet cserélünk le a közeljövőben annak érdekében, hogy az informatikai oktatás minőségét javítsuk.

A mintegy kétmillió forintból megvalósított beruházás során felújított, márkás, garanciával rendelkező gépeket szereztek be. – A monitort leszámítva negyed, ötöd árból sikerült a gépeket beszerezni, tudásuk és teljesítményük csak 15–20 százalékkal marad el a többszörös áron beszerezhető vadonatúj modellekétől – mondta Janurik Lajos, a Kör 2004 Informatikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Újbudai Humán Szolgáltató Központ vezetője elmondta, hogy nagyon rossz állapotú gépekkel dolgoztak. Hozzátette: az elmúlt két-három évben, a mostani önkormányzati vezetés jóvoltából nyílt lehetőség arra, hogy fejlesszük az informatikai hálózatot. - Van néhány újabb gépünk is, de számuk elenyésző a teljes állományhoz képest. Ez a harminc gép most óriási segítség, gyakorlatilag teljesen új alapokról tudunk indulni - jegyezte meg Yankson Edmundné Edina.

HL

LEGFRISSEBB
×