Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szombat, Vendel

Biztonsági Rács Program

Gyakran már a megfelelő védelemmel ellátott bejárati ajtó látványa is elijeszti a betörőt. Ezért az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. az önkormányzattal közösen, a Lakásvédelmi Akcióterv keretén belül meghirdette a Biztonsági Rács Programot.

Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, valamint Szabolcs Attila Budafok-Tétény polgármestere február ötödikén személyesen látogattak el a Prizma műhelyébe, ahol a pályázathoz szükséges védőrácsok készülnek. A korábban meghirdetett Hevederzár Program folytatásaként, most ajtórácsra lehet pályázni, melyet az önkormányzat ötven százalékban támogat. A kedvezményes ár tartalmazza a rács felszerelését, de a hozzá szükséges zár árát nem. Azokat a kerületi lakosokat támogatja a pályázat, akik anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak a megfelelő védelem kialakítását otthonaikban, ugyanakkor ki vannak téve a betöréses lopás veszélyeinek. A nyugdíjas korosztály számít a leginkább kiszolgáltatottnak ebből szempontból. A veszély akkor a legnagyobb, ha az illető egyedül él, mozgásában korlátozott, rosszul lát és nem tudja megfelelően felmérni az adott helyzet súlyosságát. A szakemberek véleménye és a gyakorlati tapasztalatok is azt mutatják, hogy a prevenció jóval kevesebbe kerül, mint a megrongált nyílászárók helyreállítása, nem beszélve az eltulajdonított értéktárgyak okozta veszteségekről. Előre láthatóan február tizedikétől lehet pályázni űrlap kitöltésével, melyet az önkormányzatban vagy az Újbuda Prizma épületében lehet beszerezni, vagy elektronikusan az ujbuda.hu vagy ujbudaprizma.hu oldalakon.

LEGFRISSEBB
×

Sok kérdésre adott választ Újbuda polgármestere  

A Szent Imre Gimnáziumban tartotta szokásos rendezvényét az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezete. Az eseményre meghívták Hoffmann Tamás polgármestert is, aki beszámolt a kerületben zajló legfontosabb beruházásokról, fejlesztésekről, közlekedési változásokról, az intézmények helyzetéről, valamint az önkormányzat előtt álló legfontosabb feladatokról.