Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 24. szombat, Gábor, Karina

Jobbik: nem kell parkolóház Gazdagrétre!

Az Eleven Center előtti parkoló helyén hamarosan hét szintes parkolóház épül, amit egy híd köt majd össze a szemben álló bevásárlóközponttal. A beruházás, amely az itt található zöld felület teljes kiirtásával járna, a Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint teljesen felesleges. A lakókkal történt egyeztetés alapján a párt nemcsak a betonszörny felépülését, de a közelben álló leégett iskola kereskedelmi hasznosítását is szeretné megakadályozni.

A párt kerületi polgármesterjelöltje, Kerékgyártó Krisztina arról tájékoztatott, a tervezett beruházás csaknem 2000 nm-es zöld terület (rajta 25 fát és bokrokat) tarol le és változtat betondzsungellé. A lakossággal történt konzultáción kiderült, sokan ellenzik a tervezett építményt, hiszen az semmiben nem szolgálná az itt élők érdekeit. A polgármesterjelölt szerint a két közeli szupermarket, az Eleven Center és a mellette lévő irodaház mélygarázsai és parkolói megfelelő számú helyet biztosítanak a környékbeli autósoknak. Kerékgyártó Krisztina a Nagyszeben téri Szent György Média és Informatikai Szakközépiskola sorsáról is beszélt. Az intézmény tetőszerkezete két évvel ezelőtt leégett, az önkormányzat pedig ahelyett, hogy felújíttatta volna, bezárta az iskolát, majd eladta egy befektetőnek – mondta el a politikus. Azt is hozzátette, egy két évvel ezelőtti övezeti átsorolás miatt a területen csak kereskedelmi egységet (irodaházat, supermarketet) lehet építeni, amire szintén semmi szüksége a helyieknek. Bathó Zoltán (17.vk.) és Vajda Miklós (16.vk.) gazdagréti képviselőjelöltek a lakók igényei alapján orvosi rendelőt, uszodával ellátott sportcentrumot, vagy közösségi házat emelne a tervezett parkolóház és a lebontásra ítélt iskola helyére. A polgármesterjelölt kijelentette, a Jobbik fel fogja deríteni a fentiekhez hasonló ingatlanspekulációs ügyeket a kerületben, a jövőben pedig minden erejével igyekszik megakadályozni azokat.

LEGFRISSEBB
×

Túlélték a "halálos csokitortát" az albertfalviak  
 

2018-ban is várják a gasztronómia rajongóit minden hónap harmadik hétfőjén az Albertfalvi Közösségi Házban. “Zsolti bácsi konyháját” idén cukrászdává alakították át, hiszen a sok finom leves és főétel után desszertet is illendő felszolgálni.