Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szombat, Tekla

Fidesz győzelemmel zárult az időközi választás Albertfalván

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi képviselő-választást Budapest XI. kerületének 11-es számú egyéni választókerületében. Az október 3-i újbudai választást szavazategyenlőség miatt kellett most megismételni.

Filipsz Andrea jegyző, a helyi választási iroda vezetője a szavazatok összesítése után az MTI-nek elmondta, a 19,6 százalékos részvétellel zajló választáson Szaniszló Krisztián Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje 611 szavazatot, míg fő riválisa, Görög András, az MSZP jelöltje 589-et kapott. Az LMP-s jelöltre, Kolesár Gergely Viktorra 32-en, míg a jobbikos Engelhardt Éva Tamarára 26-an szavaztak. Az időközi választáson ugyanaz a négy politikus indult, mint október 3-án; a részvételi arány akkor csaknem 44 százalékos volt. A választási iroda vezetője közölte azt is, rendkívüli esemény nem zavarta meg a választást. Az időközi választást azért kellett Újbudán kiírni, mert az október 3-ai általános önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki az első két jelölt között; akkor Görög András és Szaniszló Krisztián Gábor egyaránt 1.144 voksot kapott. (A szavazategyenlőséget a Fővárosi Bíróság állapította meg.) A fideszes egyéni választókerületi győzelemmel a Fidesz-KDNP tovább erősödött az egyébként is kormánypárti többségű és vezetésű XI. kerületben.

LEGFRISSEBB
×

Nyári útfelújítások a kerületben  

Idén nyáron is több utca megújult a kerületben az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft jóvoltából. Sok helyen kijavították az útburkolatot, de volt szegélyépítés, ároktisztítás és javítás, valamint fekvőrendőr illetve védőkorlát kihelyezés is. Befejeződött a Köbölkút utca út- és járdafelújítása, megújult a Náday Ferenc utca egy szakasza, és a Komondor utca is.