Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. péntek, Tivadar

„Európai demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel“ testvérvárosi konferencia (EURODEM konferencia)

Az „Európa a Polgárokért 2014 – 2020“ című program éves prioritásaihoz kapcsolódóan Trogir Városa partnervárosai részvételével konferenciát szervez 2015. szeptember 3-8. között.

„Európai demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel“ testvérvárosi konferencia (EURODEM konferencia)A konferenciát az Európai Unió támogatja, s mintegy – elsősorban civil szervezetek, helyi és állami közszervek által delegált – 230 fő került meghívásra. A konferencia fókuszában a demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel áll, mint az aktív európai polgárság lényeges alkotóeleme. A résztvevők a témában felhalmozott tapasztalataikat osztják meg egymással, valamint „jó gyakorlataikat“ mutatják be interkulturális környezetben, illetve a demokratikus szerepvállalás és polgári részvétellel kapcsolatos tudatosság növelésére irányuló javaslatokat dolgoznak ki. Ezért a szervezők az eseményre és annak közös megállapításaira a figyelmet mind a résztvevő tagállamokban, mind azon túlmenően is fel kívánják hívni.
„Európai demokratikus szerepvállalás és polgári részvétel“ testvérvárosi konferencia (EURODEM konferencia)

Az EURODEM konferencia további célja egy olyan nemzetközi platform kialakítása, amely nemcsak a résztvevő, hanem más tagállambeli település, valamint azok intézményei és polgárai számára alkalmat biztosít tapasztalatok kölcsönös cseréjére a jövőben. További várt eredménye az eseménynek a résztvevők közötti tartós és hosszútávú együttműködés, mint például közös projektek kidolgozása, aktív párbeszédek kialakítása és előmozdítása helyi szakemberek és polgárok között, vagy az Európai Unió politikaformálásának és döntéshozatalának polgárok általi értelmezése. A konferencia különböző interaktív tevékenységek – prezentációk, szekció ülések, panel ülések, viták és workshopok – sorozata lesz. Újbuda Önkormányzatát hivatali és intézményi szakemberein kívül olyan országos viszonylatban neves szervezetek, mint a Nem Adom Fel Alapítvány vagy a Nemzetközi Pető Intézet is képviselik.

Helyszín: Trogir (Horvátország)


Dátum: 2015. szeptember 3-8.

Résztvevő partnervárosok: Trogir, Prága 5 (Csehország), Újbuda, Vaterstetten (Németország)

 

LEGFRISSEBB
×

Aki elhozta Magyarországra az aerobikot  

Szécsényiné Dr. Fekete Irén a mozgásban, a gimnasztikában hisz. Az eredmények őt igazolják, ugyanis nyolcvanhárom évesen irigylésre méltóan friss fizikálisan és szellemileg is. Egykori tanítványai már a saját gyermekeiket viszik az órákra, mert ragaszkodnak hozzá, hogy Irénke néni kezei alatt alakuljon ki a kicsik jól felépített izomzata, magabiztos testtudata és harmonikus mozgása - olvasható a Nők Lapjában.