Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. csütörtök, Máté, Mirella

Koszorúzás a kórházban

Sokan gyűltek össze a Szent Imre Kórház udvarán azokért az orvosokért és ápolókért, akik életüket áldozták azért, hogy megmentsék a 1956-os forradalom sebesültjeit.

Az '56-os utcai harcok idején a Tétényi úti kórházba hozták a sérülteket, akiket az ott dolgozó orvosi gárda látott el. Az áldozatok emlékére koszorúzta meg az emléktáblát a kórház vezetősége, élén dr. Bedros J. Róbert igazgatóval, az önkormányzat nevében Gyorgyevics Miklós és Csernus László képviselők valamint Németh Zoltán országgyűlési képviselő és a Gyógyír 11 Kft. igazgatója dr. Kóti Tamás és az 56-osok Országos Szövetségének XI. kerületi elnöke Sipos István emlékezett a meg a szabadságharc áldozatairól. (Az Újbuda TV képes beszámolóját hétfőn láthatják az Újbuda TV-ben 18 órakor.)

LEGFRISSEBB
×

Nyári útfelújítások a kerületben  

Idén nyáron is több utca megújult a kerületben az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft jóvoltából. Sok helyen kijavították az útburkolatot, de volt szegélyépítés, ároktisztítás és javítás, valamint fekvőrendőr illetve védőkorlát kihelyezés is. Befejeződött a Köbölkút utca út- és járdafelújítása, megújult a Náday Ferenc utca egy szakasza, és a Komondor utca is.