Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. szerda, Gerzson

Újbudai művészek Stuttgartban

Az évek óta tartó német- magyar kulturális kapcsolat Stuttgart Bad Cannstatt városrésze és Újbuda között tovább virágzik. Július utolsó hetében Kovács-Gombos Gábor és Olesher Tamás munkáiból nyílt kiállítás a németországi testvérvárosban.

Újbuda megannyi partnervárosi kapcsolattal rendelkezik Erdélytől egészen Kínáig, ezek közül azonban kiemelkedik a Stuttgart Bad Cannstatt városrészével való együttműködés, melynek keretében 1997 óta folyamatos a képzőművészeti kiállítások cseréje a két városrész között. Az elmúlt hétvégén újbudai művészek, Kovács-Gombos Gábor és Olesher Tamás mutatták be munkáikat a németországi városban Bernd Marcel Löffler Bad Canstatti elöljáró és az ottani Kuntshöfle meghívására.

A kiállítást magyar részről Hőnyi Gyula, a KözPont Kft. ügyvezetője nyitotta meg. Az ügyvezető jelenléte azért is volt fontos, mert a hozzá tartozó intézményhálózat, kiemelten a Karinthy Szalon ad helyet kétévenként a német művészek budapesti bemutatkozásának.

A kiállítást követő kötetlen beszélgetésen Olescher Tamás és Kovács-Gombos Gábor megismerkedett a Kunsthöfle és a jövő évi újbudai tárlat kiállító művészeivel is. A delegáció tagjai két nap alatt megtekintették Bad Cannstatt történelmi nevezetességeit és ellátogattak a Stuttgarti Képtárba is.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×

Erősödött a szociális jelenlét az extrém hidegben  

A korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően 2016 novemberében Molnár László alpolgármester a téli krízisidőszakra való felkészülést célzó egyeztetésre hívta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a XI. kerületi közterület-felügyelet, Budapest Főváros Kormányhivatala XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya, továbbá a XI. kerületi rendőrkapitányság illetékeseit. A tanácskozás alapján fokozottan együttműködnek a területen dolgozó szakemberek.