Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 22. szerda, Gerzson

Balatonakaliban táboroztak a partnervárosi gyerekek

Marosvásárhelyi és a kárpátaljai Bene város iskolásaival táboroztak együtt Balatonakaliban az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói júliusban.

A közös táborozás idején a gyerekek megnézték Szigligeten a vitézek fegyveres bemutatóját, a Tihanyi Apátságban megtekintették I. András sírját és az 1055-ből való Tihanyi Alapítólevelet.

A strandolás és fürdés mellett esténként a közös játékok és programok közben barátságok is szövődtek, de volt szalonnasütés, röplabdázás, pingpongmeccs, batikolás, kártyázás, daltanulás. Idén sem maradhatott el Balatonakali strandján az esti szórakozás, amelyen Bene, Marosvásárhely a Budapest táborozói éjfélig ropták a táncot. - Hazafelé jövet pedig már a következő évi találkozást tervezgették a fiatalok – írta beszámolójában Lengyelné Nádasi Andrea táborvezető.

LEGFRISSEBB
×

Erősödött a szociális jelenlét az extrém hidegben  

A korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően 2016 novemberében Molnár László alpolgármester a téli krízisidőszakra való felkészülést célzó egyeztetésre hívta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a XI. kerületi közterület-felügyelet, Budapest Főváros Kormányhivatala XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya, továbbá a XI. kerületi rendőrkapitányság illetékeseit. A tanácskozás alapján fokozottan együttműködnek a területen dolgozó szakemberek.