Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szombat, Hella

Városismereti séta a lakosságnak

Az újbudai Holnap Kiadó az Ybl bicentenárium 2014 – A Magyar Építészet Éve alkalmából ingyenes városismereti sétát szervez a XI. kerületben. Mindenkit várnak, aki szeretne megismerkedni a városrész történetével és épületeivel.

Az építészet mesterei című könyvsorozat alapján a Holnap Kiadó bemutatja Medgyaszay István, Lechner Ödön és Hauszmann Alajos életművének egy-egy alkotását, valamint Újbuda születésének főbb állomásait.

A 1,5 órás program a Műegyetem épületétől indul, majd a környező utcákat bebarangolva a Feneketlen-tónál ér véget. A séta során az érdeklődők kvízjátékban vehetnek részt, a helyes megfejtők között könyvajándékokat sorsolnak ki a programzáró eseményen, amely november 20-án a Hadik Kávéházban lesz.

Találkozó: 2014. október 8-án és 29-én 16.00- órakor a Szent Gellért téri Cseh Tamás-szobor előtt. A program mindenki számára nyitott és ingyenes.

A sétán való részvételhez előregisztráció szükséges, érdeklődni és jelentkezni szeptember 29-étől október 28-áig az azepiteszetmesterei@holnapkiado.hu e-mail címen, valamint a +36/1/466-6928-as vagy a +36/70/416-5756-os telefonszámon lehet. A séták maximális létszáma 50 fő, igény szerint további időpontokat hirdetnek a szervezők.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×