Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. vasárnap, Vilmos

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Napelemes közvilágítás lesz a Fejér Lipót utcai parkban is

Március 6-án ünnepeltük a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapot. Újbuda Önkormányzata évek óta kiemelten kezeli a kérdéskört, az elmúlt időkben több megújuló energiaforrást hasznosító eszközt alakítottak ki önkormányzati épületeken és közterületeken. A hónap végére újabb parkban lesz napelemes közvilágítás.

Beköszöntött a március, a napsütéses órák száma növekszik, hangulatunk is jobb. Bolygórendszerünk csillagának fényenergiáját azonban nem csak a kedvünk javulásával kapcsoljuk össze. Az emberiség a Nap energiáját évtizedek óta használja akár villamosenergia termelésére, amely az utóbbi esztendőkben jelentős fejlődésnek indult napelemek telepítésével lehetséges. Újbuda Önkormányzata régóta kiemelten kezeli az energiatakarékosság kérdéskörét, utóbbira hívja fel a figyelmet a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap, amely március 6-án van.

Az elmúlt években több megújuló energiaforrást hasznosító eszköz került kihelyezésre az önkormányzat saját épületein és közterületein. A kerületben lakók számos helyszínen találkozhatnak napelemmel működő közvilágítással. Ilyen például a Kisköre utcában, Költők parkjában és a Kanizsai utcában található játszótér, illetve a Vőfély és a Menyecske utca sarkán lévő és a Csíki-hegyek utcai iskola előtti park világítási rendszere. A Bükköny, Cirmos és Regős utcai játszótér KRESZ-parkjaiban is napenergia működteti a jelzőlámparendszert. A Fejér Lipót utca közeli parkban március végére telepítenek új napelemeket.

Legutóbb tavaly októberben adtak át a környezetvédelem jegyében felújított parkot, az őrmezői Cirmos Ligetet.

Újbuda

LEGFRISSEBB
×