Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. szombat, Hella

Helytörténeti versenyt rendezett a kerület

Második alkalommal rendezte meg az Etele Helytörténeti és Helyismereti Versenyt Újbuda Önkormányzata, a kerület iskolásainak. Az Újbudai Pedagógiai Intézet szakmai támogatásával létrejött csapatverseny kérdései a kerület valamennyi városrészéhez kapcsolódtak; az egyik legnehezebb feladat a térképrajzolás volt.

A háromfordulós versenyre hét kerületi iskolából jelentkeztek a diákok, és háromfős csapatokat alkotva vágtak neki a feladatoknak. A gyerekek lexikális tudást igénylő és játékos feladatokon keresztül bizonyíthatták felkészültségüket.

Első körben helytörténeti újságot készítettek, majd bemutatták az Újbudai Kulturális Intézetet is. Feladat volt az is, hogy több Újbudához kötődő személy, díszpolgár vagy emléktábla tulajdonos nevét kellett felismerniük és elhelyezniük a kerület történetében, illetve plakátot is készítettek.

A közel 40 csapatból 11 lett döntős, a csúcsdöntőbe 5 csapat jutott. A zsűri tagja volt többek között Párdányi Miklós a Szent Imre Gimnázium egykori igazgatója, illetve Csillag Péter a Molnár-C. Pál Műterem Múzeum igazgatója.

Farkas Krisztina önkormányzati képviselő, a vetélkedő ötletgazdája szerint fontos, hogy minden fiatal megismerkedjen lakóhelyének kötődéseivel, történetével. A képviselő korábban az albertfalvi tisztviselőtelepről írt helytörténeti kiadványt, akkor döntötte el, hogy helytörténeti versenyt szervez a kerületben.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
×